Ter voorbereiding op de bevalling

Epi-no

Epi-wat?

De geboortetrainer is het ideale hulpmiddel om je voor te bereiden om natuurlijk te bevallen. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat het trainen van de spieren die je ook gebruikt bij de bevalling, uitscheuren of een knip episiotomie kan voorkomen. Oefenen met de Epi-no is trouwens heel makkelijk. Vanaf week 37 kost je dit namelijk maar hooguit een half uurtje per dag. En dat trainen doe je ook nog eens lekker thuis in je eigen tijd en omgeving.

De oorsprong

Je wist dit misschien niet, maar Afrikaanse vrouwen bereiden zich intensief voor op hun bevalling. Als topsporters bijna.moeten ook wel, want in Afrika kun je niet snel even naar een geboortekliniek. Daarom hebben deze vrouwen slimme oplossingen gezocht. Zo gebruiken ze gedroogde kalebassen van verschillende grootte om hun spieren en weefsel in het bekkengebied al voor hun bevalling te trainen en te versoepelen. Op deze manier kunnen zij de veranderingen die hun lichaam ondergaat tijdens de bevalling veel beter opvangen. En… zijn ze na hun bevalling sneller weer op de been.

De werking

Gelukkig hoef jij jezelf niet als een topsporter af te beulen. Maar je kunt wel slim gebruik maken van de wetenschap van een eeuwenoude voorbereidingsmethode. Met de Epi-no! Letterlijk betekent deze naam ‘geen episiotomie’. Want oefenen met de Epi-no kan namelijk uitscheuren of inknippen voorkomen. Het opblaasbare siliconen ballonnetje van deze geboortetrainer werkt net als de kalebassen. Met als voordeel dat jij wel zelf bepaalt in welk tempo je deze wilt vergroten. Uitgebreidere informatie is te vinden in de gebruikershandleiding.

Voor meer informatie, ga naar www.epino.nl