Gestaltbegeleiding


Wat maakt dat een ander je niet begrijpt of jij hen? Hoe kun je ervoor zorgen dat contact zo goed mogelijk verloopt? Is dat altijd mogelijk?

 

Tijdens deze cursus kan je leren inzien hoe je patronen gebruikt in contact. Het gaat hier niet om goed of slecht maar om het (h)erkennen dat je de vrijheid hebt om een nieuw en authentiek respons te geven aan een situatie.      

We gaan ons o.a. bezig houden met de volgende vragen en oefeningen:

1.  Wat maakt dat we allemaal patronen ontwikkelen en hoe helpen patronen ons wel, en hoe niet? 

2. Hoe kan inzicht in het bekend je helpen om open te staan voor het onbekend?

3. Wat is het verschil tussen gewaar-zijn en bewustzijn en hoe kunnen deze beiden je helpen op jouw pad?

4. Wat ervaar je als iemand echt aanwezig is voor je? Hoe kun je echt aanwezig zijn voor een ander?

Gestaltbegeleiding betekent vooral respectvol, en niet oordelend omgaan met wat er is, om datgene wat tot uitdrukking wilt komen, te helpen verschijnen. Respectvolle relaties zijn nodig om te kunnen helen. 

Deze begeleiding gaat uit van de heelheid van lichaam en geest, het zelfregulerende vermogen van de mens, en het verlangen om jezelf te zijn. Tegelijkertijd weten we vanaf het begin van het leven dat contact noodzakelijk is om te kunnen groeien. 

Omdat er altijd een wisselwerking is tussen de mens en haar/zijn omgeving, kijken we steeds naar het geheel waar patronen en blokkades zich in voordoen. Er wordt vanuit gegaan dat patronen levendige reacties zijn op omgevingsfactoren en niet een uitdrukking van ziek zijn.

Het stilstaan bij de groepsprocessen, je eigen processen en die van de mede-cursisten kan leiden tot een rijke en verbindende ervaring die je mee kunt nemen naar je dagelijks leven.


Voorbeeld van een bijeenkomst:

1. Aankomst rondje

2. Thema onderzoeken: tijdens de eerste ochtend of avond ga je met gebruik van diversiteits-kaarten jouw thema's in kaart brengen. 

3. Je ontdekkingen in de groep bespreken 

Dit alles kan spannend zijn om te doen. Daarom wordt er veel aandacht besteed aan veiligheid in de groep. Wanneer 

Als je belangstelling hebt om mee te doen aan een groepscursus, laat het mij via het  contactformulier weten en je krijgt vrijblijvend de nieuwe data over de mail als ze bekend zijn.


Woensdagavond van 19.30-22.00: nieuwe data verschijnen binnenkort

Vrijdagochtend van 09.30-12.00: nieuwe data verschijnen binnenkort


Kosten voor 8x

particulieren - €295

Zzp-ers/ondernemers - €365


Waar

Vrijdagochtend: Atelier van Steen tot Beeld, Genieweg 45 te Mijdrecht 

Woensdagavond: De Ruimte, Schattekerkerweg 1B te Mijdrecht 


Max. aantal deelnemers is 6


Als je vragen hebt of meer informatie wilt over deze cursus, wees welkom om te bellen of het  contactformulier  te gebruiken.

Tel: 0297-264878 of 06-57346599


BELANGRIJK

In principe is de cursus voor iedereen geschikt. Wanneer je echter onder behandeling bent van een psychiater of psycholoog is het raadzaam eerst contact op te nemen. W e kunnen nagaan of de therapie of de behandeling niet conflicteert.

KOSTEN

Wanneer de kosten belemmerend zijn maar je wilt graag meedoen aan een cursus neem contact met mij op en we kunnen de mogelijkheden bespreken.