Wie ben ik?

Verandering ontstaat wanneer iemand wordt wie hij is en niet wanneer hij probeert iemand te zijn die hij niet is. -  Arnold Beisser-

Hallo,

Ik ben Jean Arthur (1963) en ik kom uit Schotland. Ik heb de 4-jarige opleiding tot Gestalttherapeut gevolgd, na jaren als yoga en meditatie docent vanuit de Jnana yoga traditie gewerkt te hebben. Mijn werkwijze is een unieke combinatie van deze twee stromingen. Jnana yoga is een weg naar (zelf)inzicht door (zelf)onderzoek op meditatieve wijze en de Gestaltmethodiek is een weg naar (zelf)inzicht door bewustwording in contact. Beide gaan ervan uit dat alles in verbinding is.

Het veranderen van hoe je leeft en hoe je balans in je leven brengt, is iets wat mij bezighoudt. Wat maakt dat je in oude patronen blijft steken als je ze als belemmerend ervaart? Wat heb je nodig om in balans te komen? Vaak zit het antwoord in het patroon zelf. Wat je als lastig ervaart, kan ongekende kanten bevatten. Situaties die zich herhalen vragen om aandacht of om afgerond te worden. Vanuit de gestalttheorie beschouwd zijn deze herhalingen een levendige poging om tot heling te komen, om iets af te maken dat onaf is uit het verleden. Een gezonde beweging naar groei dus, en geen ziekte. 

Mijn uitgangspunt is een vertrouwen in de kwaliteiten en mogelijkheden van ieder mens om de beste antwoorden in zichzelf te vinden voor de eigen vraagstukken.

Soms kun je behoefte hebben aan tijdelijke ondersteuning in dit proces. Mijn manier van werken is persoonlijk, praktisch en onderzoekend. 

Aangezien Engels mijn moedertaal is, kunnen de sessies ook in het Engels.